Sila Dapatkan Produk Kecantikan Dan Kesihatan Dari Kami Dengan Menghubungi Talian 012.244.4691 Sekarang!!..Terima Kasih Dan Jumpa Lagi..Hey! Lovely People. Thanks For Helping Me And My Site By Visiting Here. I Hope You Enjoy Your Stay.Stay Tuned As I\'Am Re-Doing And Adding A Lot Of A New Content As Often As Possibble!..

Ikut

Pengenalan BEAUTEE

Sejak dari 2006, BEAUTEE menghasilkan pelbagai produk yang dirumus khas dari German dan Peranchis. Setiap produk mempunyai fungsi yang berbeza dan sesuai untuk pelbagai jenis kulit. Bahan mentah produk BEAUTEE di import dari Eropah dan di hasilkan oleh kilang OEM bertaraf Good Manufacturing Practice (GMP) dengan ISO 9001:2000 di malaysia.

BEAUTEE menghasilkan produk penjagaan muka dan badan yang sesuai dengan peraturan yang di tetapkan oleh peraturan kosmetik ASEAN di bawah Malaysia Farmaseutikal Kebangsaan Pengendalian Biro (BPFK). Kilang ini juga di iktiraf HALAL oleh Jabatan pembangunan Islam Malaysia (JAKIM). Dengan ini kami menjamin produk dan penjagaan kulit dan kosmetik kami mencapai kawalan keperluan antarabangsa yang tertinggi.

Hari ini produk BEAUTEE berkualiti tinggi, tidak hanya memiliki ribuan kepuasan pengguna dari seluruh Malaysia, Produk BEAUTEE ini juga di eksport ke Singapura, Brunei, Insonesia, Philipine, Australia, New Zealand, Turkey, England, Belanda dan Amerika. BEAUTEE juga telah mendapat anugerah ASIA PACIFIC Super Health Brand 2010/2011 dan ASIA PACIFIC Top Excellence Brand.

Syakie Simply Beauty
017.2426201

.

.
GET OUR FREE Beautee Syakie Simply Beauty Stamp Collection CARD NOW! For every RM85.00, you will get a stamp from us and once you collected 10 stamps, YOU GET FREE BEAUTEE PRODUCTS!! YOU GET TO CHOOSE FROM OUR 3 CHOICES! What are you waiting for! Go GET ONE NOW! EXCLUSIVE FOR WALK INS and ONLINE Customers!

Produk De Herbs Ada Di Sini..Klik Lah!

Write to us for any enquiries, comments, referral programs etc.
We will be happy to provide the answers in anyway we can.

Contact number 017.2426201(we prefer SMS/WHATSAPP only) or write to us !

Thank You.
Syakie Simply Beauty

Jerawat (Acne) Dan Penyelesaiannya

Tahukah anda jerawat juga di kenali sebagai Papul (Sumbatan Berminyak) dan Pustul (Jerawat). 

Jerawat (Acne) biasanya terjadi disebabkan oleh ketidak keseimbangan hormon semasa fasa pertumbuhan sehingga menyebabkan berlakunya rembesan minyak yang banyak yang terkeluar dari kelenjar minyak. Itulah punca yang menyebakkan kulit jadi lebih berminyak dari biasa.


Jerawat Nasi dan Jerawat Hitam (komedo) biasanya terjadi disebabkan oleh liang-liang roma yang terbuka besar serta tersumbat. Jika tidak mendapat rawatan yang sepatutnya dengan kadar segera, jerawat akan mulai tumbuh dan keadaan muka akan menjadi lebih serius disebabkan oleh pertumbuhan acne yang tersumbat itu.

Menjadi kelaziman bagi semua,apabila adanya jerawat sudah pasti mereka akan mula memicitnya. Bila ini dilakukan, maka akan timbullah kesan-kesan parut akibat dari pemicitan tersebut. Sebenarnya tanda-tanda jerawat ini boleh di kurangkan dengan penjagaan yang betul dan rapi.

Contoh gambar kulit yang tersumbat dan liang pori terbuka besarJerawat boleh di kategorikan kepada beberapa bahagian iaitu :~
1. Jerawat Nasi
Ia kelihatan seperti biji kecil nasi yang berwarna putih yang lazimnya ada di bahagian dagu dan dahi. Ia biasanya tidak terlalu kelihatan atau tidak terlalu menonjol2. Jerawat Hitam (BlackHead) 
Selalunya berada di bahagian Zon T. Ianya terjadi disebabkan oleh saluran liang roma yang tersumbat serta menyebabkannya menjadi besar dan berwarna hitam gelap.

3. Jerawat (Acne) Membengkak
Jika terlalu banyak minyak yang dikeluarkan oleh kelenjar minyak, maka bahagian muka yang terkena acne (jerawat) itu tadi akan menyebabkan keradangan yang menyebabkan ianya membengkak.

4. Acne (Jerawat) Berkelompok
Bila permukaan kulit muka menjadi merah serta berbonjol dan berkumpul itulah yang dipanggil berkelompok. Ianya mudah bengkak apabila disentuh dan kebiasaannya akan menyebabkan terjadinya nanah.

5. Acne (Jerawat) Sista
Keradangan yang mendalam ini boleh berlaku dalam lapisan kulit dan bukannya pada lapisan epidermis.

Penyelesaian Pada Permasalahan ini
 ~ Sentiasa mengekalkan kebersihan diri.
~ Sentiasa membersihkan muka supaya terhindar daripada kekotoran.
~ Sentiasa menggunakan produk yang sesuai untuk merawatnya
~ Jangan menggunakan kuku untuk memicit jerawat

Cadangan
Sekiranya anda sudah mempunyai set perawatan jerawat (acne) yang lengkap, pastikan ianya benar-benar sesuai dengan kulit anda.

Sekiranya anda masih lagi ragu-ragu dengan set perawatan jerawat (acne) yang anda ada, boleh lah mencuba produk BEAUTEE yang lengkap iaitu :~

BEAUTEE Cool Cream Cleanser
BEAUTEE Max Flower Toner
BEAUTEE Purifying Lotion
BEAUTEE Green Pea Mask Dan Solution
BEAUTEE Purifying AmpouleSuka ke? Jomlah Follow/Like :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
**Harap Maklum..Segala Yang Tercatat Disini Semuanya Hak Milik Syakiella Axrill**
l