Sila Dapatkan Produk Kecantikan Dan Kesihatan Dari Kami Dengan Menghubungi Talian 012.244.4691 Sekarang!!..Terima Kasih Dan Jumpa Lagi..Hey! Lovely People. Thanks For Helping Me And My Site By Visiting Here. I Hope You Enjoy Your Stay.Stay Tuned As I\'Am Re-Doing And Adding A Lot Of A New Content As Often As Possibble!..

Ikut

Pengenalan BEAUTEE

Sejak dari 2006, BEAUTEE menghasilkan pelbagai produk yang dirumus khas dari German dan Peranchis. Setiap produk mempunyai fungsi yang berbeza dan sesuai untuk pelbagai jenis kulit. Bahan mentah produk BEAUTEE di import dari Eropah dan di hasilkan oleh kilang OEM bertaraf Good Manufacturing Practice (GMP) dengan ISO 9001:2000 di malaysia.

BEAUTEE menghasilkan produk penjagaan muka dan badan yang sesuai dengan peraturan yang di tetapkan oleh peraturan kosmetik ASEAN di bawah Malaysia Farmaseutikal Kebangsaan Pengendalian Biro (BPFK). Kilang ini juga di iktiraf HALAL oleh Jabatan pembangunan Islam Malaysia (JAKIM). Dengan ini kami menjamin produk dan penjagaan kulit dan kosmetik kami mencapai kawalan keperluan antarabangsa yang tertinggi.

Hari ini produk BEAUTEE berkualiti tinggi, tidak hanya memiliki ribuan kepuasan pengguna dari seluruh Malaysia, Produk BEAUTEE ini juga di eksport ke Singapura, Brunei, Insonesia, Philipine, Australia, New Zealand, Turkey, England, Belanda dan Amerika. BEAUTEE juga telah mendapat anugerah ASIA PACIFIC Super Health Brand 2010/2011 dan ASIA PACIFIC Top Excellence Brand.

Syakie Simply Beauty
017.2426201

.

.
GET OUR FREE Beautee Syakie Simply Beauty Stamp Collection CARD NOW! For every RM85.00, you will get a stamp from us and once you collected 10 stamps, YOU GET FREE BEAUTEE PRODUCTS!! YOU GET TO CHOOSE FROM OUR 3 CHOICES! What are you waiting for! Go GET ONE NOW! EXCLUSIVE FOR WALK INS and ONLINE Customers!

Produk De Herbs Ada Di Sini..Klik Lah!

Write to us for any enquiries, comments, referral programs etc.
We will be happy to provide the answers in anyway we can.

Contact number 017.2426201(we prefer SMS/WHATSAPP only) or write to us !

Thank You.
Syakie Simply Beauty

Kenali Jenis Kulit Anda.

Tahukah apa jenis kulit anda? Terdapat 4 jenis kulit yang biasanya dimiliki oleh kita, yang mana satu jenis kulit anda? Bagaimana untuk menjaga kulit anda? kerana setiap jenis kulit mempunyai sensitiviti yang berbeza, oleh itu cara penjagaannya juga adalah berbeza.

Berikut adalah senarai jenis kulit.

Kulit Jenis Biasa
Kelihatannya : Cerah dengan pemukaan tekstur kulit yang lebih.
Keadaan Kulit : Lembut dan licin.
Masalah : Kadang kala boleh ditumbuhi jerawat di kawasan seperti hidung dan dagu. Kulit mungkin akan menjadi kering jika tidak di bersihkan dan jika tidak menggunakan pelembab.
Cara Pembersihan : Gunakan Cleanser jenis cream atau cecair cream atau cleanser yang berasaskan air.

Kulit Jenis Kering
Kelihatannya : Nipis dan kusam serta mempunyai liang roma yang kecil juga kelihatan urat-urat terutama dibahagian pipi.
Keadaan Kulit : Kulit terasa tegang selepas dicuci dan kadangkala bertompok-tompok kemerahan.
Masalah : Kulit jenis kering ini juga senang mengelupas kerana kurang kelembapan pada kulit. Selain dari itu kulit jenis kering ini cepat membentuk kedutan dibahagian bawah mata dan garis senyuman,  berbanding jenis kulit yang lain.
Cara Pembersihan : Guna pencuci muka jenis cream atau cecair cream atau yang mempunyai pelembab juga sabun tanpa wangian dan cuci bersih-bersih kemudian pakai pelembab kulit yang mengandungi tahap kelembapan yang tinggi.

Kulit Jenis Berminyak Dan Kombinasi
Kelihatannya : Biasanya akan kelihatan berminyak dan berkilat terutama di bahagian dahi, dagu, pipi dan hidung.
Keadaan Kulit : Tak sama dan kasar.
Masalah : Jerawat, blackhead dan liang roma terbuka besar. Bagi yang berkulit kombinasi pula berminyak di bahagian dagu, hidung dan dahi manakala pipi selalunya kering.
Cara Pembersihan : Gunakan light lotion atau milk cleanser dan rawat kulit dengan medicated liquid cleanser. Pelembab pula pilih yang mempunyai kandungan air yang rendah.

Kulit Jenis Sensitif
Kelihatannya : Licin tetapi mudah menjadi kemerah-merahan
Keadaan Kulit : Mudah terbakar, kepedihan apabila terdapat kerengsaan
Masalah : Alah pada sesetengah pelembap dan pencuci muka, cahaya matahari dan sebagainya.
Cara Pembersihan : Gunakan pencuci muka hipoalergi dan elakkan dari menggunakan sabun.


Suka ke? Jomlah Follow/Like :))

Teknik Yang Betul Membersihkan Wajah.

Bersihkan muka sekurang-kurangnya 2 (dua) kali sehari serta pastikan ianya benar-benar dicuci dengan bersih. Pilihlah jenis pencuci muka yang sesuai dengan jenis kulit muka anda dan elakkan membeli barangan pencuci yang mahal jika tidak kena pada kulit wajah.

Berikut ada cara dan teknik yang betul bagi membersihkan wajah.

1. Mencuci Mekap
Untuk menanggalkan kesan make up pada wajah anda gunalah milk cleanser yang sesuai. Ini penting  agar cucian yang seterusnya benar-benar sampai ke pori-pori kulit. Caranya adalah dengan  menggunakan kapas muka yang ditarik dari dalam terus keluar wajah dan dari arah bawah terus tarik ke atas, langkah ini penting bagi menggelakkan kulit anda dari menjadi kendur.

2. Mencuci Maskara
Maskara yang kalis air memang sukar ditanggalkan begitu juga dengan eyeliner yang berbentuk cecair. Jadi gunakan lah pencuci mata yang sesuai kerana ia bukan sahaja mudah menanggalkan maskara anda malah ia juga mengandungi bahan yang dirumus khas untuk kulit dibahagian mata yang lebih sensitif. Caranya adalah dengan menekapkan kapas pada bahagian mata dan tarik  turun kebawah, ulangi ini sehingga semua kesan maskara tertanggal.
** anda juga boleh menggunakan minyak zaitun untuk menanggalkan maskara ini.

3. Mencuci Muka
Basuh tangan dulu sebersih-bersihnya kemudian ikutlah arahan pada jenis pencuci muka yang anda gunakan itu. Jika jenis pencuci muka berbuih maka buihkanlah ianya terlebih dahulu dengan campuran air yang secukupnya. Manakala jenis cream pula selalunya boleh terus diletakkan pada wajah, caranya adalah dengan meletakkan 5 dot pada wajah iaitu di ke dua-dua belah pipi, hidung, dagu dan dahi kemudian basahkan tangan dan mulalah membersihkan wajah.  

Mulakan mencuci dibahagian pipi dengan gerakan memusar menghala ke atas. Elakkan dari terkena di bahagian mata, kemudian teruskan ke tepi hidung dan gunakan hujung jari manis untuk menanggalkan kotoran pada bahagian celah tepi hidung. Teruskan ke bahagian dahi dengan gerakan memusar juga hingga ke garis anak rambut, kemudian ke sekeliling wajah dan diteruskan ke bahagian dagu dengan cara gerakan yang sama. Seterusnya ke bahagian bawah dagu dan leher. Habiskan langkah cucian ini sahaja selama lebih kurang 5 minit. Kemudian bersihkan sisa-sisa buih tersebut dengan air bersih. Gunakanlah penyegar dan krim mata untuk kemasan sebelum mengenakan sebarang krim atau make up. Seminggu sekali manjakan wajah anda dengan scrub dan masker.

Suka ke? Jomlah Follow/Like :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
**Harap Maklum..Segala Yang Tercatat Disini Semuanya Hak Milik Syakiella Axrill**
l